W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Ropogos sult kacsa parolt kaposztaval

Ropogos sult kacsa parolt kaposztavalRopogos sult kacsa parolt kaposztaval
Hozzavalok:
-1 egesz kacsa
-1 kg voroskaposzta
-1 evokanal cukor
-olaj
-5 evokanal ecet
-5 dl viz
-so
-majoranna
A korethez:
-1 kg burgonya
-so
-kacsazsir
Elkeszites:
A kacsat alaposan megmossuk, darabokra szedjuk, majd fuszerezzuk soval, borssal es majorannaval, tepsibe rakjuk, majd foliaval lefedjuk es elomelegitett sutoben korulbelul 2 oran at sutjuk. Majd levesszuk a foliat, megforgatjuk a kacsadarabokat es meg 30 percig ropogosra sutjuk, kozben locsolgatjuk a zsirjaval. Ha megsult a kacsa kivesszuk a tepsibol.

A parolt kaposztahoz a kaposztat aprora vagjuk, sozzuk es 30 percig allni hagyjuk. Egy serpenyobe olajat teszunk es megkaramelizaljuk benne a cukrot, hozzaadjuk az aprora vagott hagymat es megpiritjuk, majd beletesszuk a kinyomkodott kaposztat, felengedjuk az ecettel es a vizzel. Ha szukseges meg sozzuk. Korulbelul 40 percig paroljuk lefedve es meg izesitjuk ha kell.

Ha mar megpuhult levesszuk a fedot es tovabb paroljuk, amig a viz el nem parolog alola. A korethez a burgonyat meghamozzuk, alaposan megmossuk, majd sos vizben megfozzuk. Krumplitorovel megtorjuk, a kacsa zsirjabol teszunk ra es jol osszekeverjuk. Melegen talaljuk. Egy inycsiklando ebed, akar vacsora meghozza a kedvet.

Jo etvagyat hozza!

# * PARTNEREINK – Ajánljuk… | * PARTNEREINK – Ajánljuk… | * PARTNEREINK – Ajánljuk…

Leave a Response

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*