W3vina.COM Free Wordpress Themes Joomla Templates Best Wordpress Themes Premium Wordpress Themes Top Best Wordpress Themes 2012

Rakott palacsinta sajttal

Sonkas-sajtos rakott palacsintaSonkas - sajtos rakott palacsinta

Hozzavalok 8 fore:
– 50 dkg fott burgonya
– 1 tojas
– 1/2 liter tej
– 35 dkg liszt
– 1 dl olaj
– fel marek so

A tejfolos- sajtos toltelekhez:
– 20 dkg sajt
– 5 dl tejfol, egy keves so

A sajtos-sonkas toltelekhez szukseges:
– 20 dkg sajt
– 35 dkg sonka
– 2 dl tejfol
– keves so
A tetejere:
– 1 dl tejfol
– keves sonka

  • A suteshez olaj szukseges!

A sonkas-sajtos palacsinta elkeszitese:
Palacsintakat keszitunk-a megfott es attort burgonyahoz hozzaadjuk a tojast, keves sot, a lisztet es a tejjel jol elkeverjuk a tesztat. A teszta surusegenek meg kell egyeznie a hagyomanyos palacsintaeval, meg teszunk bele egy kis olajat, jol elkeverjuk es johet a sutes.
Amikor a palacsintak keszen vannak, akkor kivajazunk egy jenai talat, aztan osszeallitjuk a tejfolos-sajtos tolteleket, a hozzavalokat egy edenyben osszekeverjuk. Aztan szinten egy edenyben osszekeverjuk a sajtos-sonkas toltelek hozzavaloit.

Az elso palacsintat belehelyezzuk a jenaiba, aztan erre teszunk 2 evokanal sajtos-sonkas tolteleket, erre ujabb palacsinta kerul es tejfolos sajtos toltelek, es igy folytatjuk a retegezest addig amig el nem fogynak az alapanyagok. Ugy osszuk, hogy a legvegen, a tetejere a sajtos-sonkas toltelek keruljon, aztan befedjuk sima palacsintaval, tejfolt teszunk ra es megszorjuk sonka csikokkal.

Elomelegitett sutoben 180 c-on korulbelul 25 percig sutjuk. Ha tetszett a recept keszitsd el te is, keves hozzavalo, megtakaroitott ido, es mar kesz is az inycsiklando vacsora!

Jo etvagyat hozza!

# * PARTNEREINK – Ajánljuk… | * PARTNEREINK – Ajánljuk… | * PARTNEREINK – Ajánljuk…

Leave a Response

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*